SUOMALAISTA NYKYLASIA

ROHKEISTA VISIOISTA

Lasin kanssa työskennellessäni inspiroidun eniten, kun pääsen käyttämään rohkeasti värejä, sekoittamaan sekä graafisia että vapaampia muotoja ja yhdistämään lasia toiseen materiaaliin, kuten kiveen. Rohkeutta sanoisin olevan myös tämän hetken ominaisimmassa tyylissäni, kun jäljittelen suuresti ihailemieni graffitien muotokieltä ja värimaailmaa lasiteoksissani.

IMG_7457.JPG

ICT-ASENTAJASTA LASINPUHALTAJAKSI

Porilainen Teemu Kylvö (synt. 1994) lähti toteuttamaan haavettaan Nuutajärven Lasikouluun. Ict- asentajaksi opiskellut Kylvö ei tuntenut teknistä ammattia omakseen vaan haaveili jo tuolloin ammatista, jossa saisi tekemisen kautta käyttää luovuuttaan.

- Peruskoulun jälkeen opiskelin ICT-asentajaksi ja jo tuolloin minulle heräsi mielenkiinto lasitaiteeseen. Keväällä 2016 hain ja pääsin opiskelemaan Nuutajärven Lasikylään. Opiskelun tiimoilta olen tutustunut vuosia lasi-alalla toimineisiin muotoilijoihin sekä lasinpuhaltajiin, joilta saatu oppi on ollut erityisen tärkeää eri tekniikoiden oppimisen ohella, kertoo Teemu.

Nuutajärven lasikylässä asuva ja työskentelevä Teemu hakee inspiraatiota töihinsä luonnosta, väreistä ja graafisista muodoista. Kotikaupungin rannat ja metsät ovat Teemulle edelleenkin tärkeitä paikkoja ja esimerkiksi ajatus Meri - valaisinsarjasta syntyi syyskuisena päivänä Porin Kallon rantakivillä. Toisaalta myös graafisuus esimerkiksi tatuointien ja graffititaiteen muodossa saavat ideat syttymään. Graffititaiteen yhdistäminen lasiin tuo Kylvö Designin teoksiin varsin omaperäisen muoto- ja värikielen. 

Teemu on Kylvö Designin sydän ja sielu, muotoilija, taiteilija sekä lasinpuhaltaja. Organisaatio tarvitsee myös markkinointi- sekä myyntivahvistusta ja tähän hommaan on lähipiiristä avuksi löytynyt pieni joukko eri alojen osaajia.

Mikäli yhteistyökumppanuus kiinnostaa, laitathan sähköpostia teemu@kylvodesign.com tai viestiä FB messengerin kautta ja katsotaan millaisia upeita juttuja saadaan yhdessä aikaan!